Ankara Saman Fiyatları

Ankara saman fiyatları dönemsel olarak değişim gösterebilmektedir. Saman özellikle son dönemlerde kuraklık yaşanması sebebiyle fiyat değişikliğine ve ülkemizin belli başlı bölgelerinde yüksek fiyatlara sahip olduğunu gördüğümüz ürünlerdendir. Saman geçtiğimiz yıllarda çiftçiler ve hayvan yetiştiricilerin ucuza bulabildiği ürünlerdendi. Fakat günümüzde fiyatları artmıştır. Saman özellikle hayvan yemi olarak tercih edilmektedir. Saman ekinlerin harmanlanıp dövülmesiyle tanelere ayrılması sonucunda geriye kalan ve genel olarak hayvanların beslenmesi için tercih edilen ekin saplarına denmektedir.

 Olgun hale getirilmiş olan ot bitkilerin tohumlardan ayrıldıktan hemen sonra kalan ürünlerin öğütülmüş halidir. Ankara bölgesinde saman satışı yapan firmalarda Ankara saman fiyatları farklılık gösterebilmektedir. Ülkemizde saman özellikle hayvan yetiştiricilerinin, hayvan yemi olarak kullandığı buğday ve baklagillerin kurutulan halidir. At, inek, keçi, koyun ve koç gibi hayvanların beslenmesi için kullanılmaktadır. Satılık saman Ankara bölgesinde birçok üretici tarafından piyasaya sürülmektedir. Ankara balya fiyatları piyasaya sürülen saman miktarına göre değişim göstermektedir. Katı saman dışında satılık toz saman Ankara da bulabileceğiniz saman türlerindendir. Ayrıca satılık yonca balyası Ankara da bulunan tarım firmaları tarafından bulabileceğiniz ürünlerdendir.


Ankara Saman Fiyatları Ne Kadar?

Ankara saman fiyatları mevsimsel şartlara göre değişmektedir. Geçen sene saman tonu 500 TL’ye kadar bulunabilirken, bu yıl bir ton saman fiyatı 1250 TL’ye kadar yükselmiştir. Kuraklık sebebiyle hasatlardan yeterince verim alınamaması sonucunda bu yıl saman fiyatları % 70 kadar zamlanmıştır. Saman özellikle hayvan yetiştiricileri için yağış ve zorlu hava koşullarında ahırlarda stoklanabilen alternatif besinlerdendir. Hayvanların güzel havalarda otlatılmak için götürüldüğü alanlarda taze otlardan yemesi aslında besi hayvancılığıyla uğraşan kişilerin daha çok tercih ettiği bir otlatmaya yöntemidir. Fakat yılın her dönemi havalar, yağışsız olmadığından ahırlarda hayvan yetiştiren kişiler, hayvanlarının gelişimi ve sağlığı için kuru gıdaları depolamak durumunda kalıyorlar. Ankara saman fiyatları artınca çiftçiler çözümü ucuza saman bulabilmekte arıyorlar. Saman Pazarı gibi bu alanda kaliteli ve doğru hizmetler veren firmalar Ankara saman fiyatları konusunda çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine kolaylıklar sağlıyor.

Ankara bölgesinde yeşil saman balyası fiyatları, ton olarak 1500 ile 1700 TL arasında değişim göstermektedir. Mercimek samanı balyası fiyatları 1000 ile 1500 TL arasında değişim göstermektedir. Beyaz saman fiyatları 900 ile 1000 TL arasında değişim gösterirken, bu samanı tarla ve piyasada rahatlıkla bulabilirsiniz. Ankara saman fiyatları Tarım Bakanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Standart fiyatların altında ve üzerinde fiyatlarla karşılaşmakta mümkündür.

Saman Üretimi Nasıl Yapılır?

Arpa, buğday, darı, mercimek, yulaf ve fiğ biçildikten sonra saplar ve tanelere ayrılırlar. Saplar kıyılarak saman oluşur. Besin değeri yüksek olan samanlar besin samanı olarak kullanılır. Besin değeri düşük olanlar ise hayvanların yatak alanları olarak değerlendirilir. Kuraklığın yaşandığı mevsimlerde yapraklar ve tohumlar yeterince gelişemez. Sap oranı ve besin değeri düşük samanlar elde edilir ve bu samanlar hayvanların sadece yatak ihtiyacı ya da hasadın muhafaza edilmesi için kullanılır. Ankara bölgesinde kaliteli ve yemlik saman arayanlar için Saman Pazarı uğrayabileceğiniz adreslerden biridir. Ankara saman fiyatları konusunda müşterilerine doğru hizmetler ve uygun fiyatlarla hizmet veren işletmemizi tercih edebilirsiniz ve diğer ürün fiyatları için samanpazari.com.tr sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.