Saman Balya Fiyatları

Saman balya fiyatları ülkemizde artış göstermeye eğilimdir. Ülkemizin birçok bölgesinde tarım yapılmaktadır. Tarımın yoğun yapıldığı bölgelerde kuraklık ve bozkır iklimi etkili olduğundan saman balya fiyatları değişim göstermektedir. Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgesi ülkemizde tarımın en yoğun yapıldığı bölgelerden biridir. Bu bölgelerde saman balya fiyatları ülke genelindeki fiyatların belirlenmesini sağlamaktadır. Ülkemizin tarım ihtiyaçlarının %90’ı bu bölgelerden karşılanmaktadır. Saman balyası fiyatları bu bölgelerden ülkenin kuzey ve batısına doğru gittikçe yükselmektedir. Çünkü bu bölgelerden kuzey ve batı bölgelerine giden samanlara nakliye ücreti ve aracıların hakları eklenince fiyatlar otomatik olarak yükselir. Satılık saman balyası arayışında olan çiftlik sahipleri ve hayvan yetiştiricileri toptan bir şekilde saman balyası almak istiyorlarsa, balya saman satanlar hakkında araştırma yapmaları gerekir. 1 balya saman kaç TL gibi sorulara net bir yanıt vermek mümkün değildir. Bu konuyla alakalı olarak piyasada fiyat araştırması yapılmalıdır.

Saman Balyası Fiyatları 2021

2021 yılında yaşanan kuraklıklardan ötürü saman balya fiyatları neredeyse %100 artış göstermiştir. Fakat buna rağmen ucuz fiyatlardan saman bulmak mümkündür. Hayvan yetiştiricileri ve çiftlik sahipleri kaliteli saman balyası için balya saman satanlar ile alakalı araştırma yapmakta ve arazilere giderek ucuzdan toptan saman almaktadırlar. Saman balyası fiyatları günümüzde ülkenin her yerinde farklılık gösterir. Ekinler hasada girdikten sonra samanlar hangi bölgede daha fazla üretiliyorsa, o bölgede daha ucuzdur. Saman balyası arpa, pirinç, buğday, yulaf vs. tahıl ürünlerinin başaktan ayrılması sonrasında bitkilerin geri kalan bölümlerinin balya makinesiyle sıkıştırılması sonucu elde edilmektedir. Saman balya fiyatları ürünlerin kalitesine, türüne ve yapısına göre değişir. Ayrıca fiyatı etkileyen diğer unsurlar, mevsim şartları, gübrelemedir. Saman fiyatları hakkında bilgi almak için https://www.samanpazari.com.tr/blog/saman-fiyatlari sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Saman balya fiyatları ne kadar? Sorusuna çokça yılın kuraklık durumu, buğday sap boyu vs. gibi faktörlere göre  değişim göstermektedir. Dikdörtgen ve silindir biçiminde olan balyalar bulunmaktadır. Dikdörtgen biçimindeki balyalar 2-3 telli olarak bulunabilmektedir. Bunun dışında balyalar metal, poliproplen ipler veya organik iplerle bağlanan çeşitleri bulunmaktadır. Boyları 80 ile 130 cm, eni ise 35 – 50 cim arasında değişmektedir.


Saman Balyası Kullanım Alanları

Genel olarak hayvancılıkta kullanılan saman balyası, besin değeri düşük olmasına rağmen ülkemizde hayvanlara yem olarak verilmektedir. Hayvanlara yatak saman balyalarından yapılmaktadır. Bunun dışında Avrupa ve olduğundan oldukça fazla kullanılmıştır. Saman balyası ile kurulan binaların zemini ıslanmadığı sürece bu yapılar yüzyıllarca ayakta kalabilmektedir.

Amerika’da 17. Yüzyılda bina yapım malzemesi olarak kullanılmış olup, ısı değerini dengeleyen bir malzemedir. Bunun dışında kâğıt sektöründe de kullanılmış olup kâğıt üretilmektedir. Son yıllarda ülkemizde ve batı dünyasında oldukça fazla kullanılmış bir üründür. Bu yüzden saman balya fiyatları her geçen yıl artmaktadır. Saman balyası düşük malzeme maliyeti ve uzun süre boyunca ayakta kalacak yapıların temelinde kullanılabilen malzemelerdir.